CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, March 31, 2010

thankzzzzzzzzzzz

road siGn lucahhhhh



p/s - errrrrrr.....hehehehhehe

Isi MinYak memBAwa Maut???

nak menangis rasa bila tgk video di bawah....
mana silapnya....
kenapa begitu kejam.....
aku harap sangat pemandu2 kt luar sana insaffff ble tgk video kt bawah ni.....
video ni jugak buat aku sedar yang sekelip mata, nyawa kite dicabut.....
kawan2....
sedekahkan al-fatihah untuk c mangsa....
tgk video ni betul2....
tgk kat mane jari tu tunjuk...
video ni xngeri mane pon tp sedih.....

KUALA LUMPUR 29 Mac Seorang lelaki yang sedang mengisi minyak keretanya maut apabila dilanggar sebuah kereta yang terbabas akibat satu kemalangan di sebuah stesen minyak di Jalan Cheras, Taman Midah dekat sini Ahad malam. Dalam kejadian yang berlaku kira-kira ...pukul 10.30 malam itu, mangsa baru sampai ke stesen minyak berkenaan dan kemudian keluar untuk mengisi minyak keretanya jenis Proton Iswara."Sedang mangsa mengisi minyak, tiba-tiba datang sebuah kereta jenis Hyundai Getz yang merempuh mangsa dan mengakibatkan mangsa cedera parah di keseluruhan badannya. Pegawai Turus Siasatan dan Perundangan Trafik Kuala Lumpur, DSP Abdullah Roning berkata, mangsa, Mohd. Yusri Abdul Wahab, 32, dibawa ke Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM) dan disahkan meninggal dunia 2.15 pagi tadi akibat kecederaan parah di kepalanya. "Siasatan awal mendapati Hyundai Getz yang dipandu oleh seorang perempuan berusia 23 tahun itu terbabas, setelah terlibat dalam kemalangan dengan sebuah kereta di jalan raya berhampiran stesen minyak itu.Pemandu perempuan itu hanya mengalami kecederaan ringan, katanya. Polis sedang mengambil keterangan daripada pemandu kereta jenis Hyundai Getz itu dan kes disiasat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987. Bernama

p/s - kejadian ni berlaku kt taman midah....shell taman midah....erm....kereta tu kemalangan sebab terlampau laju dan terbabas disebabkan mahu mengelak motor....paling sedih bile anak c mangsa berjalan keluar dari kereta dan orang ramai berlari mendapatkannya...

notes : video ni telah dipadam atas permintaan keluarga mangsa...

Tuesday, March 30, 2010

SimPan Rahsie Anda Dengan lebih selaMat di daLam comP.....

TUTORIAL :- Kunci Folder Tanpa Guna Software..

Simple Copy-Paste-Rename-Store-and LOCK. Bleh try kat mana2 pc n laptop.


Tak perlukan software wooo. Kunci folder korang dengan beberapa cara di bawas ini. aku dah try kat Windows XP SP1 dan SP2..jadik je..kat Vista pun jadik, insyaAllah.


Steps:

1- Buat satu Folder baru -New Folder- ( namakan ikut suka ati korang las )

2- Bukak Notepad, pastikan ianya ( TXT ) file & copy semua benda di bawas ini ke dalam notepad tersebut.


CODE
:

Quote:
Quote: cls
@ECHO OFF
title Folder Private
if EXIST "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" goto UNLOCK
if NOT EXIST Private goto MDLOCKER
:CONFIRM
echo Are you sure you want to lock the folder(Y/N)
set/p "cho=>"
if %cho%==Y goto LOCK
if %cho%==y goto LOCK
if %cho%==n goto END
if %cho%==N goto END
echo Invalid choice.
goto CONFIRM
:LOCK
ren Private "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
attrib +h +s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
echo Folder locked
goto End
:UNLOCK
echo Enter password to unlock folder
set/p "pass=>"
if NOT %pass%== password here goto FAIL
attrib -h -s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
ren "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" Private
echo Folder Unlocked successfully
goto End
:FAIL
echo Invalid password
goto end
:MDLOCKER
md Private
echo Private created successfully
goto End
:End


3- Lepas siap copy paste tadi, pergi ke line 23 (atau guna je shortcut- CTRL+F dan taip password utk cari line tersebut) korang akan jumpe camni : password here (tukarlah kepada password apa2 je yg korang suke...) :

cth: if NOT %pass%== mobileIRC123456 goto FAIL
//so ur password here becomes mobileIRC123456 .//

4- Pas dah siap, ‘save as’ kan & namakan file notepad tersebut kepada "locker.bat "

5- Skang balik ke Folder tadi & korang akan jumpe '( LOCKER ) commanding.'
(locker.exe)

6- Double Click locker.exe tadi & korang akan jumpe folder baru - new folder - (Private )

7- Ok skang korang masukkanla apa je bahan rahsia korang dalam "private Folder" tu & pastu kuar dari folder tersebut, kemudian Double click locker.exe sekali lagi. Ia akan terbukak dan akan tanya samada nak kunci ke tak folder? Y/N ?

8- Taip Y. folder rahsia anda akan ilang!

9- Kalau nak UNLOCK balik ,pergi kat (locker.exe) lagi & masukkan password korang dan korang akan dapat lihat balik folder rahsia andaaa!!

it not only hides the fodler, but incase, u unhide all files... and try opening it without entering password, it'l take u to the control panel...

Bleh gak digunakan dalam Pendrive tau!

Incase u delete your Locker file (just in case), then u can make a new one (but with the same password) and open it from that.

Alternatively, u can keep this locker file somewhere else, and when u want to open ur folder, only then bring it back to that place...

p/s - buat satu2.....snang kalau buat step by step....

Monday, March 29, 2010

solution for windows not genuine

satu lg info yg menarik......
tp aku xtry lg sbb window aku genuine lg stakat ni....
sesape nk try cube....try la..juz nk tlg korang je..sbb sakit kan mate tgk balloon kt bwh ni....



follow the step below to solve it....
1. donlod file ni -----> http://rapidshare.com/files/58867510/hiru.txt
2. open file
3. save as, save mengikut gmbr kt bawah ni...save kt desktop.....


remarks :: name file mesti test.reg , save as type : all files
4. done.....try restart pc.....

p/s : sesape yg succeed tu, comment la kt bwh ni ek.....

Facebook sy sgt cantik =)

Boleh dikatakan korg tiap-tiap hari, tiap-tiap jam korg mengONLINE facebook. Adakah korg tak bosan duduk 24jam mengadap facebook yang serba biru dan kaler putih? ofcos la bosan juga kekadang. Haha, Tapi lepas ni korg da tak perlu risau, Userstyles.org dan Stylish akan membantu korg menceriakan harimu dengan mengubah tampilan theme pada layout facebook korg. Artikel ni da tersebar luas sebenarnya dan sudah lama da tp sesaja artikel ni dipost bagi sapa yang tak tahu lg kewujudan benda ni. Untuk mengubah theme facebook ada 2 cara tp saya hanya sempat berkongsi 1 cara jela. Untuk mengubah, xde la susah sangat tp korg perlu ambil perhatian untuk menjayakan misi ni. haha. ;)

Nota : Hanya untuk pengguna pelayar Mozilla Firefox sahaja! Pelayar lain, get lost!

Langkah 1 : Muatturun Stylish (Add-ons*) ni.
*Addons adalah extension@component tambahan yang diwujudkan untuk Firefox.
- Masuk Link td.
- Picit "Add To Firefox"
- Akan keluar tetingkap Software Installation dan picit "Install"
- Restart Pelayar Mozilla Firefox korg.
Langkah 2 : Setelah selesai, korg da boleh mengubah theme facebook korg di userstyles.org
Langkah 3 : Bila da ada yang berkenan, just picit "Load Into Stylish".
Langkah 4 : Dan automatik Facebook korg bertukar dgn theme pilihan korg td.
Langkah 5 : Have Fun!



p/s : Jika Korg nak tukar theme lain/baru, korg harus delete theme style yang lama. Di Mozilla menu, picit Tools > Add-ons > Tab User Styles > disitu delete theme yang lama. Lepas delete, baru install theme baru. Kalau tidak dihapuskan yang lama, japgi jadi conflict oke! :) pape soalan, just leave your comment dibwh!

Friday, March 26, 2010

AzaD JaZmiN


skrg sy minat kat org baru pulak....
dh lame xminat artis malaysia neh......
hehehe.....
name die....
Azad Jazmin......
hensem.....
hensem sgt..........
dh r suara sedap........




video

Lirik Lagu Suara Rindu - Azad Jazmin

Suatu yang indah
Ceritanya bermula semalam
Andainya dapat ku rasa selamanya
Tetapi ku takut tidak mungkin dapat kumiliki
Walaupun kau hadir hanya dalam mimpi

Ku teruskan hidup
Hari demi hari pun berlalu
Seksa dan derita ku tanggung sendiri

Apa yang tinggal hanyalah
Doaku padamu Tuhan
Pasrahku hanya kamu yang menentukan

Pun tak pernahku sesalkan
Kecewa datang dan pergi
Tinggalku sendiri

(*)
Ditakdirkan aku syukur selalu
Sesungguhnya aku tahu
Temanku hanyalah aku

Semoga suatu hari nanti
Dapatku temui
Penawar dukaku yang berdarah duka
Pabila bertemu pasti aku suarakan rindu
Laguku untukmu buat selamanya

(Ulang dari *) (2x)


p/s - lagu ni dh lme dh.....tp sy bknnye jenis dgr lagu yg ikut musim...heheheh

HasiL LukiSan PelajaR Part 1

setiap kali aku masuk relief ( masuk kelas untuk guru yang tidak hadir), aku akan memberikan kertas kepada pelajar untuk mereka melukis...aku masuk kelas 1 bakti.. aku arahkan mereka untuk membuat lukisan wajah yang menunjukkan perasaan mereka sekarang...hehe....xsompat den nk upload semua....aku upload yang unik2 je la ae.....hehehhe......comel x dorang lukis....comel kan.....xcomel pon ckp comel yer.....hekhek......













p/s ; korang identify la sndr perasaan dorang2 ni smer k....

Sunday, March 21, 2010

CikGu PaKai Anai-aNai ek.....

heheheh.....
tergelak aku kt kelas td....
tengah2 mrh budak pasal exam.....
tbe2 je kuar 1 suara

"CIKGU...CIKGU PAKAI ANAI - ANAI EK...."

aku terdiam kejap.....
dalam hati.....
anai - anai??
rupe2nye....
pasal ni....


gambar kt atas ni time xbasuh lg ye....
bkn inai nye warne hitam k....
huhu.....
hafizi2....
anai2 dikatenye...

pelik tapi benar +++ comeL

The Crooked House (Sopot, Poland)
Construction of the building started in in January 2003 and in December 2003 it was finished. House architecture is based on Jan Marcin Szancer (famous Polish artist and child books illustrator) and Per Dahlberg (Swedish painter living in Sopot) pictures and paintings

The Basket Building (Ohio, United States)

The Longaberger Basket Company building in Newark, Ohio might just be a strangest office building in the world. The 180,000-square-foot building, a replica of the company’s famous market basket, cost $30 million and took two years to complete. Many experts tried to persuade Dave Longaberger to alter his plans, but he wanted an exact replica of the real thing.

Kansas City Public Library (Missouri, United States)

This project, located in the heart of Kansas City, represents one of the pioneer projects behind the revitalization of downtown.

The people of Kansas City were asked to help pick highly influential books that represent Kansas City. Those titles were included as ‘bookbindings’ in the innovative design of the parking garage exterior, to inspire people to utilize the downtown Central Library.

Wonderworks (Pigeon Forge, TN, United States)

Stone House (GuimarĂ£es, Portugal)


The Hole House (Texas, United States)


Ripley’s Building (Niagara Falls, Ontario, Canada)



Erwin Wurm: House Attack (Viena, Austria)


p/s : cantik x bangunan2 ni......unik kan.........huhu...all over the place ade....Malaysia je xde....kang nnt lau ade bangunan pelik2, orang kate membazir plak kan.....rakyat Malaysia yang narrow minded..sigh.....

Thursday, March 18, 2010

erTi NamA vs StatuS aGama

dh dua minggu tak tulis blog....
erm...im not a full timer blogger...
im blogging when i want to tell anything in my heart....
post aku kali ini aku tulis atas ape yg berlaku br je 2 minit lepas....

ape yg korang faham dgn erti nama???
pada aku erti nama seseorang sangat penting.....
contohnye - Muhammad...bermaksud yang terpuji....
bile seseorang memanggil nama itu, die juga turut mendoakan...
so....kan bagus kalau kite mempunyai nama yang baik....
kalau dah ade name yg baik, kenapa nak singkat2 kan sampai jadi xbaik....
tp kt cne...bukan singkatan nama yg aku nak fokuskan...tp tentang incident yg br berlaku td....

biar aku cerita satu persatu, supaya korang lebih jelas lg...
td aku facebuking....
ade seorang hamba Allah ni tegur aku kt chat bawah tu....
aku bukak profile die...
married to **** binti ****
aku dh mule pelik....sbb Hamba Allah ni bukan islam....
then...aku bukak profile wife die....
ohh...rupe2nye mereka dh berkahwin dan mempunyai seorang anak..
aku tny Hamba Allah ni convert?
he answered yes....

aku bukak gambar anak mereka......dan yang mengejutkan....
nama anak JASAN.......
xde ape yg nak mengejutkan kan??
tp setiap huruf mempunyai maksud tertentu...let me explain more...

J - Jesus
A - Allah
S - Shiva
A - nama c ibu
N - Nama c bapa


dalam hati aku??
hny simpati yg teramat sgt kepada kanak2 itu....

then...me advised cket c father but in returns....
he scold me...
he said to me many things....

- he said he will wait n c at the end of the world, one religion will help or all religion will go together to help others..

- he said if there is one god in this world, it will be the SUN... ( this time i ask him, so, during nite yr god sleep huh?? n he remained silent.,,,

- i asked him, why u convert when u r not believing it at all....he answer, he do it because he have to as he love his wife.........

kenapa semua ni terjadi?? bukankah setiap mualaf diberikan kelas agama....
apakah kelas agama itu hny mengajar tentang cara- cara nak sembahyang?? segala tentang rukun, harus, wajib dan dosa....
bukankah kelas agama itu juga berfungsi menunjukkan kecantikkan islam itu kepada mualaf tersebut......

i said to him...if u love yr wife, learn islam...guide her...or else u will be just a burdened to her..

p/s : Besar tanggungjawab orang yang menarik orang bukan islam untuk memasuki islam....sbb tu dijanjikan syurga....Wallahualam...

Tuesday, March 2, 2010

birthday wish yang paling bestttttttttttttttttt

huehuheue...actually my birthday on 23rd february hr tu.....
tahun ni mcm biase got birthday present from mt bff n my family...
dpt hadiah jam tgn ( family bg) ....tudung yg mcm ariani tu( ain bg) ...pastu kek secret recipe....
paling special skali tahun ni, aku dpt hadiah dr student2 aku iaitu and 2 keychain n 1 biji buah oren..... dilampirkan jugak birthday wish.....:))





hehe...ucapan anak murid saya sempena hari jadi sy....huhu...lawak pon ade....ye r..aku dh cukup garang pon die kate hati cikgu tersgt la baik...aish...mcm2....

thanks jugak kt my father dgn my rumet siti halimah sbb blanje makan hr tu....gmbr2 lau nk tgk..nnt sy upload di fb yer....

p/s ; my student tau sal birthday i sbb dorang tny k..bukan i saje2 wt announcement tau...