CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, March 29, 2010

Facebook sy sgt cantik =)

Boleh dikatakan korg tiap-tiap hari, tiap-tiap jam korg mengONLINE facebook. Adakah korg tak bosan duduk 24jam mengadap facebook yang serba biru dan kaler putih? ofcos la bosan juga kekadang. Haha, Tapi lepas ni korg da tak perlu risau, Userstyles.org dan Stylish akan membantu korg menceriakan harimu dengan mengubah tampilan theme pada layout facebook korg. Artikel ni da tersebar luas sebenarnya dan sudah lama da tp sesaja artikel ni dipost bagi sapa yang tak tahu lg kewujudan benda ni. Untuk mengubah theme facebook ada 2 cara tp saya hanya sempat berkongsi 1 cara jela. Untuk mengubah, xde la susah sangat tp korg perlu ambil perhatian untuk menjayakan misi ni. haha. ;)

Nota : Hanya untuk pengguna pelayar Mozilla Firefox sahaja! Pelayar lain, get lost!

Langkah 1 : Muatturun Stylish (Add-ons*) ni.
*Addons adalah extension@component tambahan yang diwujudkan untuk Firefox.
- Masuk Link td.
- Picit "Add To Firefox"
- Akan keluar tetingkap Software Installation dan picit "Install"
- Restart Pelayar Mozilla Firefox korg.
Langkah 2 : Setelah selesai, korg da boleh mengubah theme facebook korg di userstyles.org
Langkah 3 : Bila da ada yang berkenan, just picit "Load Into Stylish".
Langkah 4 : Dan automatik Facebook korg bertukar dgn theme pilihan korg td.
Langkah 5 : Have Fun!



p/s : Jika Korg nak tukar theme lain/baru, korg harus delete theme style yang lama. Di Mozilla menu, picit Tools > Add-ons > Tab User Styles > disitu delete theme yang lama. Lepas delete, baru install theme baru. Kalau tidak dihapuskan yang lama, japgi jadi conflict oke! :) pape soalan, just leave your comment dibwh!

5 cotcet2:

Mr Kamikaze said...

owh....baru lah aku tahu hari nie style facebook tue bole ditukar...hehehe

Ibu Mifzal Arsyad said...

wah..mmg cantik..pepel lg..i..like..

♥♥ eija ♥♥ said...

info baru nie :)
baru jer tahu hehe
nak cuba lah hehe

Cek mimi said...

comel2....da try da...tp oke ke ni x de virus ke

FaradiaNa said...

insyaAllah ok...
lau ade virus, antivirus sy dh detect kot....